2019 Makyaj Trendleri & Önerileri

Makyaj günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Artık bir markete giderken bile ufak bir allık dokunuşu ile cildimize canlılık katmaya çalışır olduk. Hal böyle olunca, en az moda kreasyonları kadar makyaj trendleri de popüler oldu ve takipçisi de çok arttı. Moda dünyasına yakın zamanda dahil olan makyaj trendleri neye göre belirlenir diye soracak olursanız, cevabı bizde.

Makyaj trendlerinin ayrıntılarını incelemeden, hangi tarzda olursa olsun makyaj yapmadan önce, en önemli adımın cilt temizliği ve bakımı olduğunu unutmamak gerekiyor. Günlük, haftalık ve aylık olarak cilt bakımı rutinlerini düzenli bir şekilde uygulamadığınız sürece; cildiniz sağlıklı bir görünümden uzaklaşarak cilt problemleri oluşturmaya başlayacaktır. Bu da, kusursuz bir makyaj yapsanız dahi, kusurlu bir görünüm oluşturacak demektir. Bu yüzden sizlere, evde yapacağınız bakım rutinlerinin yanı sıra, düzenli olarak bir dermatologla görüşmenizi öneririz.

Makyaj trendlerini oluşturan unsurlara gelecek olursak, bu modayı belirleyen öncelikli olarak renklerdir. O senenin trend far ve ruj renkleri, aydınlatıcı renk skalası, ten makyajındaki matlık ya da parlaklık, kirpiklerin duruşu gibi unsurlar makyaj modasını  belirleyen adımları oluşturuyor. Sizler için, 2019’un makyaj trendlerini derledik.

Dudaklarda Kahverengi Nostaljisi

2019 makyaj trenleri, geçmişten ve özellikle 90’lı yıllardan esintilerle dolu. Bunun en başında, o dönemlerin popüler ürünü olan kahverengi rujlar yer alıyor. Hem mat hem de parlak seçeneklerin bulunduğu kahverengi rujları, bu sene birçok ünlü marka koleksiyonuna ekledi. Size tavsiye edebileceğimiz en havalı kahve tonlarını, L’Oreal Paris’in Les Chocolats serisinden uygun fiyata edinebilirsiniz.

Dolgun ve Kıvrık Göz Alıcı Kirpikler

Makyaj trendinde 90’lı yıllara döndüğümüze göre, akla ilk gelen tabi ki dipten uca kıvrık ve dolgun kirpikler olacak. Günlük sıradan makyajlarda bile, tamamen kıvrılmış kirpikler bu senenin makyaj trendlerinde en üst sırada diyebiliriz. Bu yüzden, ipek kirpik ve kirpik liftingin zirvesini yaşadığı bir yıl oldu. Bunun yanı sıra, kirpikleri evde uygulayabileceğiniz adımlarla da dolgunlaştırmak mümkün. Bunun için size önerebileceğimiz en etkili ürünlerden birisi, L’oreal Paris markasının kirpik güçlendirici serumudur.

Özel gün makyajlarında ise, abartıdan kaçınılmayacak şekilde dolgun kirpikler çıkıyor karşımıza. Fakat eskisi gibi takma kirpik kullanılmıyor. Artık onların yerine, takma kirpik etkisi yaratan maskaralar kullanılıyor. Herkes tarafından çok beğenilen ve uygun fiyatlı takma kirpik etkili maskarayı, Essence markasından bulabilirsi

Bu Sene “Cat Eyes Eyeliner” Senesi

Bu sene gözlerin ön planda olduğu bir makyaj modası çıkıyor karşımıza. Dolgun, kıvrık ve uzun kirpiklerin yanı sıra, yine eskinin izlerini taşıyan cat eyes eyeliner modeli de 2019 makyaj trendinin zirvesine oturanlardan. Geçen senenin ikonik eyeliner modelinin yerini alan cat eyes, olduça feminen ve çekici bir görünüm ortaya çıkarıyor.

Eyeliner sürmek, makyaja yeni başlayanlar için zorlu bir süreç olabilir. Bunun için, dışarı çıkmayacağınız zamanlarda sık sık eyeliner sürerek pratik yapmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca eyeliner’ınızın kuyruk kısımlarını aşağıya doğru çekmenizin, göz kapaklarınızı daha düşük göstereceğini unutmamalısınız.

Yaz aylarında eyeliner kullanmak oldukça zordur. Çok sıcak günlerde, eyeliner göz kapaklarınıza bulaşabilir ya da akabilir. Bunun için waterproof bir eyeliner almak, sizi bu durumdan kurtaracaktır. Ve yaz aylarında göz kalemini kesinlikle tavsiye etmiyoruz.

Ten Makyajında Mat Görünüm

Makyaj trendinde bu sene eskilere geri dönüş olsa da, ten makyajında işler biraz değişti diyebiliriz. Ten makyajında mat bir görünüm hakim olsa da, üst üste uygulanan ten ürünleri mazide kaldı. Onun yerine tende mat ve olabildiğince doğal bir görünüm sağlayan uygulamalar bulunmakta. Fondöten ve pudra seçimlerinde bu sene mat bitişli, ciltte parlama yapmayan ürünler var. Aydınlatıcı uygulaması sanki direk cilde yapılmış gibi bir görünümle bu senenin makyaj trendine uyum sağlayabilirsiniz.

Bu senenin makyaj modasına en uyum sağlayan, ciltteki kusurları kapatan ama yoğun bir görünüm bırakmayan, mat bitişli fondöteni kesinlikle Make Up For Ever markasının Mat Velvet serisi. Fiyat olarak muadillerinin bir tık üzerinde olsa da, oldukça uzun giden ve cilde yoğun zarar vermeden günlük kullanıma uygun beğenilen ürünlerden.

Tende Kontür ve Aydınlatıcı Işıltısı

Geçen senenin makyaj modasından bu seneye de yansıyan en belirgin ürün, kesinlikle aydınlatıcılar. Eskinden farklı olarak bu sene en çok tercih edilen aydınlatıcı rengi rose gold serileri oldu. Bunun yanı sıra, bu senenin aydınlatıcı paletlerinde ikonik renkleri de görmek mümkün. Pigmentasyonu oldukça yoğun bu aydınlatıcı paletleri, hemen her markada rahatlıkla bulabilirsiniz.

Aydınlatıcıların yanı sıra, bu senenin en sevilen trendlerinden birisi de, bronzer ile kontür geçişleri sağlamak. Tende çok daha doğal bir geçiş sağlayan bu uygulama, geçen seneden beri adını sıkça duyduğumuz no make up-make up akımına da oldukça uyum sağlıyor.

Göz Makyajında “Glossy” Akımı

Eskilerden çok iyi bildiğimiz ıslak görünümlü parlak dudaklar, bu sene yerini parlak göz makyajına bıraktı. Ayna parlaklığı dediğimiz bu akımı, tek bir dudak parlatıcısı ile yapmak mümkün. Bunun için, alacağınız dudak parlatıcısının içeriğine dikkat etmenizi öneririz.

Fakat, bu akımın çok fazla dikkat çekmesinden dolayı, birçok sevilen marka bu uygulamalar için ıslak far paletlerini satışa çıkardı. Uygulaması oldukça kolay olan bu ürünler, fiyat olarak da dudak uçuklatmadan herkesin alabileceği düzeyde.

Yazıyı beğendin mi? O zaman hemen duyur!