Kategoriler: Genel Bilgiler

Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu Tepesi Nerededir?

Türkiye’nin sevilen bilgi yarışma programı olan ‘‘Kim Milyoner Olmak İster’’ de sorulan bir soru ortalığı karıştırdı. Sorunun sorulduğu bölüm yayınlandığından itibaren internette defalarca bu sorunun cevabı aratıldı.

‘’Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu tepesi nerededir?’’ sorusuyla karşı karşıya kalan yarışmacı ise izleyiciler kadar şaşırdı. Programın başarılı sunucusu Murat Yıldırım da soruyu sorarken tepenin adını telaffuz etmekte epeyce zorlandı. Peki Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu tepesi nerede? Böyle bir tepe gerçekten var mı?…

Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu (kısaca ”Taumata’’ da deniliyormuş) tepesi 85 harften oluşan bir tepedir ve Yeni Zelenda’nın Hawke’s Bay bölgesinde bulunmaktadır. İsim Maori dili‘nden gelmektedir. Yüksekliği 305 metre olan bu tepe Guinness Rekorlar Kitabı‘na ‘’en uzun isimli tepe’’ olarak adını yazdırmıştır.

Yazıyı beğendin mi? O zaman hemen duyur!