Güzel haberi aldığınızda artık sizde bir anne adayısınız. Bu süreçte hemen herkesin bir fikri veya geçirmişliği olduğu için bol bol nasihat dinleyeceksinizdir. Sürekli olarak bir başkasının yaşadığı sorunları veya problemleri sizde yaşayacakmışsınız gibi hissedebilir ve korkabilirsiniz.
Şunu unutmayın bu sizin en özel ve değerli döneminiz bu 9 aylık süreci dolu dolu yaşayın ve çevrenizdekilerin dediklerine çok aldırmayın. Sizin için hamilelik hakkında bilinen 5 yanlışı derledik sizde okuyarak bilgilenebilirsiniz.
İçindekiler
Toplumda eğer ekşi yersen kız olur tatlı yersen erkek olur diye bir batıl inanç vardır. Fakat tıptada kanıtlanan bir gerçek var ki sizin yediğiniz yiyecekler sizin bebeğinizin cinsiyetini belirlemez. Bu yüzden canınız ne istiyorsa onu yiyin sevmedikleriniz içinde kendinizi zorlamayın.
Kadın hamilelik sürecinde yüzünü çil basar ve çirkinleşirse bu kızı olacağına ve bu kızın da bütün güzelliğini aldığı söylenir. Bunun sebebi ise gebelik döneminde salgılanmakta olan östrojen hormonu, kadının güneşin ultraviyole ışınlarına karşı hassasiyetini artırır ve yüzde çillenmeye sebep olur.
Teyzelerimiz ve büyüklerimiz aç karnını kızım bakim dediğinde şekle göre kız veya erkek diye yorumlayabiliyorlar. Eğer karnın büyükse bebeğin kız, küçükse erkek olduğu söylenir veya sivri karnın erkeği, yana geniş karnın ise kızı işaret ettiğine inanılır…
Fakat doktorlar bunun bilimsel bir gerçeğe dayanmadığını belirtiyor çünkü göbeğin şekli anne adayının kas yapısına, vücut şekline ve karın bölgesindeki yağ miktarına göre değişim gösterebiliyor.
Günümüzde bir çok kadın bu sebeple bebeklerini emzirmiyorlar. Fakat anne sütü emen çocuklar, inek sütü ve suni gıdalarla beslenenlerden daha çok mikroplara ve hastalıklara dayanaklı olurlar. Ayrıca göğüslerinizin sarkmasının sebebi yaş ve kiloyla doğru orantılıdır. Bunu engellemek için düzenli olarak spor yapmalısınız
Hamilelikte istisna durumlar söz konusu olmadığı sürece gebeliğin hiçbir döneminde cinsel ilişki sakıncalı değildir. Hamilelik sürecinde özel durumlarınız varsa doktorunuza danışarak doğru bilgiyi öğrenebilirsiniz.