Kategoriler: Ayakkabı Kombinleri

2019 Pantone Rengi ile Dekorasyon

Her sene olduğu gibi bu senenin rengi de Pantone tarafından seçildi. Global renk standartları bulunan Pantone, bu senenin rengini Living Coral dediğimiz yani Türkçesi Canlı Mercan olarak belirledi.

Boya, inşaat, moda gibi sektörlerde doğru bir renk için Pantone markasının renkleri sıkça kullanılır. Sizde bu senenin renginden yararlanarak ev dekorasyonunuza hareket katabilirsiniz.

Pembe, kırmızı ve turuncu renklerinden ilham alan canlı mercan rengiyle evinizin dekorasyonuna ufak dokunuşlar yapmaya hazır mısınız? Evet dediğinizi duyar gibiyim. 🙂 O zaman başlayalım. Öncelikle ev hanımlarının sıkça zaman harcadıkları mutfaklara canlı mercan renginde dolap kapakları yaptırmanızı tavsiye edebilirim. Bunun çok masraflı olacağını düşünüyorsanız perde veya masanızın örtüsünü bu renkte seçebilirsiniz. Başka bir alternatif olarak ise mutfağınızdaki bir duvarı bu renge boyayabilir ya da fayansla kaplatabilirsiniz.

Salona geçtiğimiz zaman yine bu rengi kullanarak harikalar yaratabilirsiniz. Oturma grubunuzdan sıkıldıysanız canlı mercan renginde bir koltuk alın veya yemek masanızı bu renkte tercih edin. Oturma grubum ve yemek masam kalsın diyorsanız yastıklarınız da canlı mercan rengine yer verebilirsiniz. Gri ve krem renkleriyle uyumlu olan bu renk salonunuza modern bir görüntü katacaktır.

İlla bu renk için para harcamanıza gerek yok. Örgü örmeyi biliyor ve seviyorsanız boş zamanlarınızda koltuğunuza sermek için bir örtü örmeyi deneyin! Aynı şekilde renginden sıkıldığınız yemek masanızı da bu renge boyayabilir, farklı biblo ve vazolar ile süsleyebilirsiniz.

Unutmayın, canlı mercan renginin birçok tonu var. Bu tonları karıştırarak kullanın tüm eşyalarınız da aynı ton ve rengi yakalamaya çalışıp ortamı boğucu hâle getirmekten kaçının. Gri ve krem renklerinin de bu renge uyum sağladığını unutmayarak evinize renk katmaya başlayabilirsiniz.

Yazıyı beğendin mi? O zaman hemen duyur!