Aloe vera adını sıklıkla duyuyoruz. Peki sıklıkla adını duyduğumuz aloe vera nedir? Aloe vera; ana vatanı Afrika olan içinde mineral ve vitamin açısından zengin, jelimsi yapısı bulunan bir bitkidir. Zengin içeriği ile aloe veranın oldukça faydalı bir bitki olduğunu hiç şüphe etmeden söyleyebilirim.
Aloe Veranın Faydaları
- Kuru bir cildinizden şikayetçiyseniz aloe vera kullanarak cildinizi nemlendirebilirsiniz.
- Sivilce ve akne sorununuz varsa jelimsi yapısını sorunlu bölgelere sürebilirsiniz. Böylece aloe vera tedavi sürecinizi hızlandıracaktır.
- Çay olarakta tüketebilirsiniz. Aloe vera kullanarak hazırlanan çaylar, bitkinin antioksidan özelliği sayesinde sizi hastalıklara karşı koruyabilir.
- Kırışıkları azaltır, erken yaşlanmayı engeller.
- Yanıkların iyileşmesini hızlandırır.
- Aloe vera sayesinde diş plağınızı azaltabilirsiniz.
- Ciltteki birtakım alerji reaksiyonlarını yatıştırır.
- İçinde bulundurduğu antioksidan sayesinde sinir sistemine iyi gelir.
Evde Aloe Vera Yetiştirmek
Madem bu kadar faydası var, ‘evimde aloe vera yetiştirebilir miyim?‘ diye kendi kendinize soruyor olabilirsiniz. Size cevabım ‘EVET!’
Evde aloe vera yetiştirirken dikkat etmeniz gereken birinci nokta topraktır. Bitkinizin sağlıklı şekilde büyüyebilmesi için toprağınızın geçirgen ve humuslu yapıda olmasına özen gösterin. Daha sonrasında ise evinizin en güneşli köşesini tespit edin. Aloe veralar güneşi çok severler. Bu yüzden evinizin en çok güneş gören köşesine bitkinizi koymanızı şiddetle tavsiye ederim. Eviniz güneş görmüyor ise panik yok! -7 dereceye kadar dayanabilen aloe vera için en ideal yetişme sıcaklığı 8 ile 10 derece arasıdır.
Aloe vera bitkinizi sulama kısmına gelirsek eğer bu konuda sizi hiç zorlamıyor. Haftada bir ya da iki haftada bir toprağını kontrol edin. Eğer toprağı kuru ise bitkinizi sulayabilirsiniz. Bunun dışında bitkiniz sizden su istemeyecektir. Sularken yapraklarına su değmemesine dikkat edin. Eğer değerse bitkiniz çürüyebilir.